понеділок, 4 жовтня 2010 р.

Яремче та околиці

Яремче- місто обласного підпорядкування, центр одноіменного району, з 2 мікрорайонами (с.Дора, с.Ямна).

З усіх боків оточене горами. Через місто протікає річка Прут, утворюючи водоспад "Порбій" - живописний куточок природи з каскадом водоспадів. І мабуть не знайдеться людини, яка б приїхавши в карпатський край ,не побуває біля цієї бурхливої, захоплюючої краси. Висота водоспада сягає 8 м. Над киплячою вирвою – міст 20-метрової висоти.

З Яремче пролягає маршрут на г. Явірник.

Далі по трасі буде Микуличин - найдовше село в Україні, загальна протяжність - 44 км.

Мальовничі куточки, густі ліси сприяють розвитку зеленого туризму, збирання ягід, грибів.

Відсутність крутих підйомів і спусків приваблюють любителів вело мандрівок. Тут навіть є декілька промаркованих вело маршрутів, один з яких веде горами на схід і розрахований на кількаденну подорож. Є і менш складні шляхи, піднявшись якими відкриваються чудові краєвиди і можливості потренуватись в даунхілі.

Карпатське село Татарів - одне з найбільших в Україні (довжина 25 км). Розкинулось воно попід горами уздовж річки Прут.

Навколишні гори покриті хвойними і буковими лісами, повітря змінюється щохвилини, через протяги між горами. Гірське повітря Татарівського межигір'я відрізняється кришталевою чистотою. Кажуть що місцевий клімат допомагає успішно лікувати астму, бронхіти.

На межі сіл Микуличина і Татарова розташований найбільший в Яремчанському регіоні водоспад «Гук» на річечці Женець.

Не менш цікаві і привабливі своїми краєвидами села Яблуниця - для любителів зимових видів спорту, с. Вороненко, Поляниця неподалік гірськолижного курорту "Буковеля".

А далі ближче до гір Ворохта. Ворохта відома як центр зимових видів спорту. Тут є комплекс чотирьох трамплінів з витягом. Завдяки штучному покриттю кататись можна незалежно від пори року.

Яремчанський повіт один з цікавих куточків України, привертає до себе своїми неймовірними пейзажами, чистим повітрям, річками і струмками, джерелами, гірськими вершинами, незабутніми туристичними маршрутами і народними традиціями.

Rest.if.ua


Немає коментарів:

Дописати коментар